Om jezelf als volwassene of om uw kind of jongere bij onze praktijk aan te melden, neemt u telefonisch contact op met het secretariaat (024-2340170 ; ma t/m vr 08.30u-12.30u) waarna u het aanmeldformulier krijgt toegestuurd. Wanneer alle benodigde gegevens binnen zijn, wordt uw aanmelding in ons overleg besproken of de aanmelding passend is. Hierna nemen we contact met u op om of een eerste afspraak in te plannen, het zogenaamde intakegesprek, of om met u eventuele andere opties te bespreken die meer passend kunnen zijn.
Wij zullen u altijd vragen of u een verwijzing van uw huisarts hebt of eventueel van de gemeente zelf, omdat de consulten anders niet vergoed worden door de gemeente (kind en jeugd) of zorgverzekeraar (volwassenen). Zie voor verdere informatie onder algemeen/tarieven en vergoedingen).
Wij zijn verplicht bij een eerste afspraak met u te controleren of u bent wie u zegt dat u bent, met andere woorden, wij moeten uw identiteit vaststellen. U dient daarom een identiteitsbewijs mee te nemen voor uw intakegesprek. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen.
Helaas moet u rekening houden met een wachttijd van enkele weken tot maanden; onderstaand vindt u de wachttijd zodat u zelf kunt beslissen of dit voor u acceptabel is.
Na het intakegesprek wordt u niet op een wachtlijst geplaatst, maar gaat de behandeling in de regel meteen van start. Intakegesprekken vinden plaats op vaste momenten in de week. Het is daarom niet mogelijk deze te verplaatsen naar een ander tijdstip. Voor de vervolgconsulten geldt dit niet, deze spreekt u in principe per keer af met de behandelend psycholoog. U zult begrijpen dat het niet mogelijk is alle afspraken buiten de schooltijden te plannen.
Extra info mbt aanmelding kind/jongere:
Wanneer ouders gescheiden zijn, is onze praktijk juridisch verplicht om de schriftelijke toestemming van beide ouders te hebben, voordat er een intakegesprek plaatsvindt. Dit geldt voor alle kinderen tot 16 jaar. Beide ouders zullen na het geven van hun toestemming bij de behandeling van hun kind betrokken worden.
Een intakegesprek duurt drie kwartier. U mag zelf beslissen hoe u dit eerste gesprek wilt voeren, alleen, met beide ouders, met kind of zonder kind. Wij geven er de voorkeur aan dat beide ouders met hun kind meekomen. Na het intakegesprek wordt bekeken in welke hoedanigheid de gesprekken voortgezet worden, als individuele, gezins- en/of oudergesprekken. Dit wordt vervolgens met u besproken.
Ook de vervolgconsulten duren drie kwartier, tenzij anders wordt afgesproken.
Veiligheid voor de kinderen/jeugdigen staat uiteraard voorop en waar nodig werken wij -zoals afgesproken met de gemeente- met de verwijsindex en meldcode kindermishandeling; voor meer info zie www.verwijsindexgelderland.nl en www.augeo.nl/Wet-Meldcode.
Informatie wachttijd
(bijgewerkt op 29-11-2024)
De instroom van nieuwe aanmeldingen hebben wij als praktijk niet zelf in de hand waardoor wachttijden kunnen schommelen. Wij nemen geen aanmeldingen buiten de hieronder vermelde gemeentes aan.
Helaas zijn wij momenteel genoodzaakt een aanmeldstop te hanteren voor nieuwe aanmeldingen van volwassenen.
Voor kind en jeugd kan nog wel aangemeld worden!
Kinderen en jeugd tot 18 jaar
- Woonachtig (ingeschreven) in Nijmegen-Noord en Lingewaard/Overbetuwe: Wachttijd ongeveer 10-15 weken voor de Basis GGZ. Voor de Specialistische GGZ en diagnostisch onderzoek kan de wachttijd langer zijn.
Wij wijzen u graag op de websites: www.vrijgevestigdejeugdggznijmegen.nl en www.vraaghulpnijmegen.nl.
Hierop vindt u praktijken/hulpverleners bij wie u mogelijk anders terecht kan.
volwassenen (18+)
- Woonachtig (ingeschreven) in Nijmegen-Noord en Lingewaard/Overbetuwe:
- Helaas zijn wij momenteel genoodzaakt een aanmeldstop te hanteren voor nieuwe aanmeldingen van volwassenen.
Als (jong)volwassene/18-plusser verloopt de vergoeding via uw zorgverzekeraar; wij hebben momenteel met alle zorgverzekeraars een contract. Voor de voorwaarden raadpleeg uw zorgverzekeraar.